Bruks Lydnadshelg

Välkomna till sidan för Bruks/Lydnadshelg


Sicken superkul helg med Gunilla Ottosson som coach för hugade spekulanter i brukslydnad. Lördag på klubben och ny plan på söndag då vi gästade Rödeby Brukshundklubb.

Tack Gullan för att du är den du är och tack Rödeby bk får lånet av lydnadsplanen // köksan


Bruks bild 1
Bruks bild2
Bruks bild 3
Bruks bild 4
Bruks bild 5
Bruks bild 6
Bruks bild 7
Bruks bild 8
Bruks bild 9

Presentation av Gunilla ”Gullan” Ottosson

Jag har hållit på med hund sen 96 och är utbildad allmänlydnadsinstruktör samt tävlingsledare. Har hållit en hel del kurser genom åren, både på läger och på hemmaklubben.

Mitt intresse för brukset startade med min första schäfer som jag tog ett par cert med i spåret. Han var inte den typiska bruksschäfern men vi kämpade på och hade mycket kul ihop och jag lärde mig massor om hundträning. 2009 kom schäfern Spike in i mitt liv och tillsammans deltog vi på 2 Bruks-SM i spår innan skador tyvärr satte stopp för vår karriär och han fick pensioneras i förtid.

Har idag en ung mallehane som utbildas för att tävlas i skyddet. Ny gren för mig och helt klart en utmaning som tilltalar mig på alla plan.

Jag brinner för brukset och lite extra för just lydnaden. Den där träningen som ger det resultat man länge strävat efter och en känsla som boostar både en själv och hunden.

Som instruktör är jag mycket engagerad, noggrann och tycker att det är oerhört viktigt att se till hela ekipaget och därifrån bygga en fungerande träningsmetod som fungerar både för hund och förare. Det är få saker som fungerar lika på alla hundar, eller människor för den delen, och det gäller att hitta just den som fungerar för er som ekipage.

Jag är som person rakt på sak, flexibel, har en stor portion humor och tycker det är viktigt att det är högt i tak under träning. Det är så mycket enklare att få bra resultat om man har kul under tiden.